alegeri pentru conducerea grupei sindicale

In jos

alegeri pentru conducerea grupei sindicale

Mesaj  comunicare la data de Mier Feb 03, 2010 7:08 pm

Intrebare: Lucrez la Scoala Piana Blenchii din judetul Salaj ca profesor suplinitor calificat si in acest an s-au facut alegeri pentru conducerea sindicatului din scoala, pe care le-a organizat d-na director.In timpul sedintei mi s-a comunicat de doamna director ca nu am voie sa particip la functia de conducere deoarece suplinitorii nu au dreptul. In sedinta nu s-a stabilit un statut sau orice altceva care sa interzica aste lucru. Este corect?
Raspuns:Este un abuz al doamnei directoare. Orice salariat din invatamant, membru de sindicat, poate fi ales intr-o functie de conducere.

comunicare

Numarul mesajelor : 62
Data de inscriere : 22/04/2009

Sus In jos

Corect pe naiba...

Mesaj  incognito1 la data de Lun Apr 11, 2011 4:11 pm

Cum adica directorul scolii organizeaza alegerile in cadrul grupei sindicale? Asta spune multe despre servilismul colegilor d-voastra. Directorul nu are ce cauta in sedintele sindicatului. Nici macar ca invitat. Sa-si vada de directorat. Nu este singura unitate unde directorii manipuleaza fara scrupule angajatii dar asta si din cauza colectivului. Probabil foarte multi profesori au de "platit" niste polite mai vechi sau, pur si simplu, isi "ascund" astfel incompetenta profesionala, lasandu-l pe director sa faca ce doreste inclusiv in cadrul grupei sindicale.
Din pacate, statutul d-voastra in acea unitate nu va avantajeaza dar eu spun sa nu renuntati in a va sustine punctul de vedere chiar daca stiti ca nu aveti (inca) sustinatori.
Probabil ca in anul scolar urmator directorul va avea grija sa nu mai aveti post in acea scoala pentru ca ii "subminati" autoritatea.
Depinde totusi de d-voastra daca aveti puterea sa va pastrati demnitatea.
Acel director, care profita de "puterile" conjuncturale acordate, nu merita nici macar salutat. De respect nici nu poate fi vorba. Personal, asa as proceda.

P.S. Am observat data postarii dar cred ca situatia este si acum "de actualitate".....

incognito1

Numarul mesajelor : 1
Data de inscriere : 11/04/2011

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum