ordinea ocuparii posturilor in invatamant

In jos

ordinea ocuparii posturilor in invatamant

Mesaj  comunicare la data de Mar Mai 26, 2009 8:42 pm

Intrebare:Am reusit sa ma transfer, dar am intampinat o dificultate in legatura cu legea care permite transferul de pe o materie pe alta...In cazul meu a fost o educatoare care a terminat Facultatea de Psihologie cu 3 ani si nu avea master. Vroia sa ocupe un post de psiholog scolar la liceu. Am fost inspirata si am venit cu legea printata sa pot dovedi ca nu poate face acest lucru. Intrebarea mea este: de ce in lege nu s-a specificat faptul ca se poate ocupa un post in noua specializare dar prin concurs? Eu am ocupat postul ducandu-ma la concursul de titularizare, in schimb multe persoane se pot transfera fara el... Se poate face ceva in acest caz?
Raspuns:
În conformitate cu prevederile Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificarile si completarile ulterioare şi ale Metodologiei privind mişcarea personalului didactic ordinea ocupării posturilor didactice din învăţământul de stat este:
1. transferarea personalului didactic titular disponibilizat prin restrângere de activitate
2. pretransferarea personalului didactic, la cerere,
3. detaşarea în interesul învăţământului, prin concurs specific;
4. ocuparea, prin concurs, a posturilor declarate vacante;
5. detaşarea, la cererea persoanelor interesate;
6. ocuparea, prin concurs, a posturilor rezervate şi a posturilor rămase vacante prin suplinire, prin cumul sau prin plata cu ora, de către personal suplinitor, titular sau asociat.
Astfel înainte de organizarea concursului posturile vacante se pot ocupa de cadrele didactice titulare prin RA şi PTR conform specializărilor dobândite prin studii.
În consecinţă un cadru didactic titular cu două sau mai multe specializări se putea pretransfera sau transfera pe oricare specializare, dacă îndeplinea cerinţele de studiu prevăzute de lege.

comunicare

Numarul mesajelor : 62
Data de inscriere : 22/04/2009

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum